Faalangst

Faalangst
Heeft u faalangst voor het rij-examen? Wij kunnen u begeleiden om hier mee om te kunnen gaan! Hieronder vind u meer informatie! Het aantal mensen met faalangst groeit door de hoge verwachtingen in de huidige maatschappij. U kunt het faalangstexamen, een speciaal rijexamen voor categorie B (personenauto), doen als u extreme faalangst heeft voor het rijexamen. Bijvoorbeeld als u onder druk van het rijexamen een black-out krijgt.
Inhoud faalangstexamen

Intakegesprek
Het faalangstexamen begint met een intakegesprek. Het examen is niet makkelijker dan een gewoon rijexamen voor de personenauto. U moet aan dezelfde rijvaardigheidseisen voldoen. Het examen duurt wel langer dan het gewone rijexamen, namelijk 80 minuten in plaats van 55 minuten. Die extra tijd gebruikt de examinator door in te gaan op uw faalangst en u op uw gemak te stellen. Ook kunt u tijdens het examen 1 of meerdere time-outs nemen als de druk te hoog wordt. Een speciaal geselecteerde examinator neemt het examen af. Deze examinator is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Faalangstexamen aanvragen
U kunt het faalangstexamen aanvragen via uw rijschool. Iedere rijschool kan een faalangstexamen reserveren via het reserveringssysteem van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Kosten faalangstexamen
De kosten van het faalangstexamen zijn hoger omdat er meer tijd wordt genomen voor een goed resultaat .

Uzelf testen op rijexamenangst
Op de website www.faalangst.nl kunt u testen of u rijexamenangst heeft.
Hier vindt u ook meer informatie over faalangst voor het rijexamen.

Call Now Button